Donnerstag, 12. November 2009

Пикантно пилешко



За две порции:

800гр пилешки гърди
200мл бира
30мл лимонов сок
150гр червен боб (от консерва)
шепа стафиди
мазнинка
сол, индийско орехче
пресна мащерка

Пилешките гърди се нарязват на парчета-хапки и задушават в бирата с лимонов сок. Пилешките хапки се отцеждат, посоляват се и също овкусяват с подправки - индийско орехче и стрита между дланите мащерка. Разбъркват се леко с боба, добавят се стафидите и всичко запържва в достатъчно мазнинка, с леко разбъркване. Сервират се топли, със стръкчета прясна мащерка и резенче лимон.

11 Kommentare:

  1. Страшно вкусно изглежда. Много обичам аромата на прясна мащерка, непременно ще ги опитам!
    Прекрасен и усмихнат ден!

    AntwortenLöschen
  2. Мммм...колко вкусно изглежда и със сигурност ухае неустоимо!Хубава вечер Дими!

    AntwortenLöschen
  3. МНого добра комбинация,което означава се са страшно вкусни.Поздрави!

    AntwortenLöschen
  4. Мащерка, пиле и стафиди -
    чудесна композиция на аромат и вкус!
    Поздрав, Диана

    AntwortenLöschen
  5. Да, много сполучлива комбинация - сама се изненадах :-)

    Благодаря ви, приятели, за положителните отзиви!

    Сърдечни поздрави и много :-)

    AntwortenLöschen
  6. Ако и на вкус е толкова хубаво,както на вид,значи,че непременно трябва да го опитам.Поздравявам те,Дими!

    AntwortenLöschen
  7. Ами.. на вкус е по-хубаво, отколкото на вид ;-)

    Благодаря, Ваня! Поздрав и от мен :-)

    AntwortenLöschen
  8. Дими, изумяват ме комбинациите, които съчетаваш с пилешкото! Струва си да се опита, още повече щом е по-хубаво на вкус, отколкото на вид!

    Прегръдки от мен! :-)

    AntwortenLöschen
  9. Много обичам пилешко, Ирина.. а и страшно ми се прияде, след едно от последните посещения в блога ти, та.. :-D

    Поздрав за теб!

    AntwortenLöschen
  10. Много ни хареса рецептата. Аз я направих с портокалов вместо с лимонов сок. единственото, което може би не ми се получи бе, че сложих пилето едновременно с боба за запържването - боба се поразпадна. Може би първо трябваше да позапържа пилето. Чудя се какво ли сосче би отивало към така приготвеното месо?
    Илиян

    AntwortenLöschen
  11. Привет, Илиян! Благодаря за интереса! Хм.. следващият път ще пробвам пиленцето с портокалов сок. Досега само с лимонов в рецептата, тъй като ползвам директно Radler (питие-смес от бира и лимонада)..
    За боба - ако е по-мекичък, удачно е да се сложи накрая, когато пилешкото е вече позапържено. А сосче.. хм, според моя вкус, вероятно сос 'Романтик' би паснал чудесно :-)

    AntwortenLöschen