Donnerstag, 29. Januar 2009

Сьомга с целина

3а 2 порции:

600гр филе от сьомга
китка целина
100мл течна неовкусена (36%, млечна) сметана
1ч. л вегета
1с. л нишесте
сол, бял пипер
лимонов сок

Филето се овкусява със сол и лимонов сок и се полага в тавичка. Целината се измива, почиства, нарязва на средно големи парчета и за кратко вари. Добавя се към филето с част от водата, в която е вряла. Пече се на средна скара 200°C. Като поизври водата се добавя овкусената сметана: с малко сол, бял пипер, вегета и нишесте, малко хладка вода - всичко разбъркано добре. 3апича се до готовност на сьомгата. Пасва чудесно с бяло вино или радлер (бира с лимонов сок).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen