Donnerstag, 29. Januar 2009

Домати пълнени с броколи и карфиол

3а 2 порции:

6 средно големи домати
400гр. броколи и карфиол на дребни китки
100гр. течна сметана
1с.л крема-сирене
1с.л суха крем супа подходяща в случая, най-добре broccoli gratin fix
сол, подправки

Доматите се измиват, капачетата им се отрязват, вътрешността се издълбава и се пълнят с дребни китки броколи и карфиол. Ако не са от замаразените зеленчуци, е добре, предварително макар и леко да се обварят. В течната сметана + 50гр. вода се разбърква 1с.л. крем супа или фикс и във всеки домат се сипва по една супена лъжица от сместа. А 1 чаена лъжичка се добавя и към крем-сиренето и добре се разбърква. Доматите се нареждат в тавичка заедно с останалото количество броколи и карфиол + овкусената сметана. Пекат се на фурна при температура 200-230°C. След като доматите са готови, при сервирането, от сместа крем-сирене се шприцоват няколко 'розички' - и за красота, и за вкус.
По този начин приготвените пълнени домата са идеални и като предястие или гарнитура.



Със същия успех доматите могат да се напълнят с грах, царевица, моркови..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen