Donnerstag, 29. Januar 2009

Домати пълнени с тиквички

3а 2-3 порции:

700гр домати
400гр тиквички
5-6 скилидки чесън
100гр бяло сирене
50мл течна сметана
1с. л пшеничено нишесте
копър
мазнинка

Тиквичките се измиват, подсушават и настъргват на ренде. В подходящ съд с мазнинка се запържва пресования чесън, добавят се тиквичките и задушават. Прибавя им се сметаната с разбъркано в нея до хомогенност нишесте, натрошено с вилица бяло сирене и ситно нарязания копър. Разбърква се и отстранява от огъня. Доматите се измиват, подсушават и издълбават. Пълнят се със сместа и пекат в тавичка, с един пръст вода на дъното, средна скара, 200°C. Чудесни са сервирани с пресен болсилек.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen