Mittwoch, 8. April 2009

Пълнени постни чушки

или вкусни чушки пълнени с булгур и боб, приготвени по изключително лесен и бърз начин:



3а 2 порции:

4 средно големи червени чушки
150гр червен боб от консерва
150гр бял боб от консерва
100гр булгур
пресен магданоз
олио
сол, чер пипер, чубрица

Булгурът се сварява почти до готовност. Отцежда се от водата, разбърква се с двата вида боб и ситно нарязан магданоз. Сместа се осолява и подправя на вкус. Чушките се измиват, почистват от семената, надупчват се тук-там с вилица и се пълнят със сместа. Редят се в тавичка с малко олио и 'един пръст' вода. Пекат се на средна скара, 200°C.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen