Sonntag, 1. Februar 2009

Бутер-тарталети с кайма

3а 3бр.:

пакет (300гр) многолистно (бутер) тесто
150гр кайма
60гр кашкавал
1с. л галета
1/2 кромид
сол, чер пипер
1 яйце + 1 белтък
1 жълтък
магданоз
мазнинка

Тестото се разгъва. От него се изрязват 3 кръга с диаметър (14см.) малко по-голям от този на тарталетените форми (12см.) и 3 кръга с диаметър 12см.
Приготвя се кайма като за кюфтета, добавя се настърган кашкавал. Тарталетените форми се намазват с масълце, тестените кръгове се застилат хубаво и надупчват с вилица. Върху тестото се разпределя и заравнява сместа. 3ахлупват се с по-малките кръгове, като се внимава да са хубаво защипани по краищата горните и долни кръгове. Намазват се отгоре с разбития с няколко капки олио и топла вода жълтък. Пекат се в предварително загрята фурма, 200°C, средна скара. Може по желание да се добави и малко настърган кашкавал отгоре им и да се запече. След изпичане се изваждат от формите и оставят да се поохладят за около минутка върху решетка.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen