Mittwoch, 28. Januar 2009

Шоко-крем



100гр тъмен, горчив шоколад (може и млечен, разбира се)
450мл течна неовкусена сметана (ползвам млечна, 36%)
2с. л пудра захар (или повече, зависи от вкуса )
2 с. л черешов ром (или просто кафяв ром)
2л желатин
няколко коктейлни черешки
1-2 шоколадови десертчета с черешов (или не) пълнеж

3агряват се 150мл от сметаната и в тях се разтопява настъргания предварително шоколад. Прибавя се 1с. л от захарта и ромът. Разбърква се до хомогенност и оставя да се охлади. Желатинът се втечнява на слаб огън и внимателно смесва с приготвената и охладена до стайна температура шоколадова смес. Останалото количество сметана + 1с. л пудра захар се разбива на сняг. Сметаната и шок. смес се смесват с леко, внимателно бъркане (не трябва да има разлика в температурите на смесите), разпределят се в купички и оставят в хладилник за няколко часа. по-късно се украсяват със стърготини от шок. десертчета и коктейлни черешки.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen