Donnerstag, 29. Januar 2009

Картофи с праз на фурна

1кг средно големи картофи
200гр праз
70гр топено сирене
1с. л гъсто доматено пюре (лютеница)
сол, свежа зелена подправка - босилек, див чесън - според вкуса
мазнинка

Картофите се измиват, обелват, почистват.. нарязват се на половинки и издълбават внимателно. Нареждат се в тава, добавя им се мазнинка и съвсем мъничко, колкото да покрие дъното на тавата вода. Пекат се на средна скара, 200°C. През това време се почиства и нарязва на ситно празът, задушава се в мазнинка и с добавка на дом. пюре. В още топлата смес се добавя намачканото с вилица топено сирене и разбърква. Сипва се от сместа в издълбаното на всеки картоф и се запича.

Пасват добре с авокадо-сос:



Издълбаната част от картофите най-вероятно се ползва като съставка за супичка.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen